среда, 18. јул 2018.

Kompakt senke - Martinia


Ako se osvrnemo na istoriju mog bloga, vrlo je jasno da su na njemu najzastupljenije bile senke za oči, to mi je omiljena tema za pisanje, i upravo njih najviše volim da isprobavam, a još ako se sve karike poklope, kao sada, zadovoljstvo mi je da pišem o tome. Današnja tema su mono kompakt senke iz Martinia radionice, a više o njima možete pročitati u nastavku.Brend Martinia ili Martinović je naš, domaći brend, koji ima široku ponudu, a detaljnije o njima možete videti/pročitati OVDE. Na sajtu možete pronaći katalog proizvoda, cenovnik ali i više informacija o ovom brendu :)
Martinia proizvode možete nabaviti na sajtu koji sam gore linkovala, ali i na kupindu (ovde), pored toga možete istražiti i lokalne parfimerije, mogu se lako pronaći.
Cena ovih mono senki je 400 dinara, i možete ih pronaći sa različitim završnicama kao što su silk, mat, sedefni, metalik ili gliter efekat i u najrazličitijim nijansama.Prva nijansa koju ja posedujem je u broju 29 i to je roze zlatna reflektujuća boja.
Na prvi pogled, deluje kao svetlo roze nijansa, ali svoje pravo lice pokazuje čim je pogledate iz nekog drugog ugla. Svi znamo koliko je trenutno popularna boja roze zlata, e pa ovo je baš to!

Iako senka ima puno šimera, ne rasipa se, i ako je nanosite četkicom, ja sam je testirala sa Sigminim , kako sa onom za nanošenje preko celog kapka, tako i sa četkicom za blend (koja je poznata kao prilično gruba), i apsolutno nikakvog rasipanja ni u pakovanju ni ispod oka nije bilo.


Senka je vrlo pigmentovana. Ako je nanosite prstom, dobija metalik efekat, baš kao roze zlato, a ako je nanosite nekom četkicom za blendanje, možete postići onaj prozračniji look, u oba slučaja je prelepa. Zbog svoje nijanse može se koristiti i kao rumenilo, ali se meni posebno dopala kao hajlajter,  jer joj taj zlatni odsjaj daje neku posebnu čar. Takođe su odlične i kao ajlajneri, iako loše baratam sa četkicom za ajlajner, uspela sam da je nanesem vrlo precizno, što je pravo čudo. Inače, ako želite da je transformišete u ajlajner, dovoljno je da blago navlažite četkicu i pokupite malo senke uz ivicu pakovanja, kako bi vam centar ostao netaknut za dalje korišćenje. U ovom slučaju, manje je više, te se potrudite da ne kupite puno senke na četkici, jer je efekat najlepši kada na vrhu imate minimalno proizvoda.Nanela sam na ruku, kako bi vam bliže dočarala boju. Prvi trag senke levo je nanesen iz jednog pokreta, u sredini je nanesena četkicom za nanošenje senke preko celog oka, a skroz desno je nanesena četkicom za blendanje i izblendana, takođe, možete je naneti i sa blago nakvašenom četkicom, za intenzivniju boju. :)

Bez sumnje, najlepša nijansa senke koju posedujem.


Druga nijansa koju posedujem je u broju 36 Siena metalik, i kako samo ime kaže, to je mirna crvena sa metalik efektom.
Boja mi se dopala, jer kao da u sebi sadrži mrvicu smeđe, te mi se zbog toga dopada kako izgleda na mojim kapcima, a i naravno puna je šimera, što je uvek plus za mene. Nijansa se takođe ne trusi prilikom nanošenja, i nju takođe možete koristiti kao ajlajner, odlično izgleda!
Ova, pomalo ugasla crvena, po mom mišnjenju, odlično stoji svim devojkama, nevezano za boju očiju, a sama po sebi, nijansa je vrlo specifična, pa vam preporučujem da bacite pogled na nju.

U nastavku možete videti kako senka izgleda kada se nanese. Kao i u gornjem slučaju, prvi trag levo je nanesen prstom (iz jednog pokušaja, nisam ponavljala), drugi trag je nanesen četkicom, a treći je potpuno izblendan. Takođe možete videti kako izgleda i moj pokušaj nanošenja ajlajnera, ne zamerite, nisam previše vešta, prvi put sam koristila novu četkicu, ali to nijansu nije sprečilo da se pokaže u najboljem svetlu.

Senke su jako dugotrajne, ne blede tokom dana, a ponovo ih možete lagano skinuti kada to poželite, bilo kojim sredstvom za tu namenu.
Preporučujem vam da isprobate neku nijansu, ne samo zato što je ovo domaći brend, nego je kvalitet odličan, i sigurna sam da će vam se dopasti. Ja nameravam da nabavim još  par nijansi, ali o tome ću vam naknadno izveštavati :)

8 коментара:

Hvala na čitanju i komentaru ♥