уторак, 30. октобар 2018.

Avene XeraCalm A.D Relipidirajuće ulje za pranje


Često se stresiramo kada uočimo da nam je lice suvo, da se peruta, i želimo da se to istog trenutka promeni, počnemo da ga intenzivnije hidriramo i negujemo, što je za svaku pohvalu, ali nažalost, često ignorišemo kožu tela. Ona je često mnogo suvlja od samog lica, ali sam je ja uvek nekako zanemarivala, sve do pre par meseci kada sam počela da se nekontrolisano češem, ali o tome više u nastavku...

Jedan od glavnih znakova da vam koža tela vapi za hidratacijom je perutanje i svrab. Meni su se noge perutale oduvek verovatno, nisam videla u tome neki problem, nego sam ih mazala kojekakvim losionima, koji bi prividno rešili problem, ali na proleće ove godine sam primetila da me celo telo svrbi, naročito noge i ruke, delovi koji su mi i inače suvi, i to me je zabrinulo. Gotovo da nije bilo tuširanja posle kog ja ne bih bila crvena kao rak od češanja, i bilo je sve gore i gore.


Jedna od jako bitnih stvari koje ja u tom trenutku nisam znala je da nije dovoljno koristiti samo losione, ako ćete svakako nastaviti da različitim gelovima za kupanje isušujete kožu, pa sam odlučila da to promenim. Nabavila sam Avene XeraCalm A.D Relipidirajuće ulje za pranje, koje sam krenula da koristim intenzivno u prethodnih mesec dana, i sa vama danas delim utiske.

Avene je brend koji uživa veliko poštovanje u mojoj porodici, meni je u jednom periodu, na početku puberteta spasio lice od akni, i to je dovoljno da ga ja obožavam celog života.
Ovo ulje za kupanje je jako nežno, pa je pogodno da ga koristite ukoliko imate suvu i osetljivu kožu, formulisano je tako da smanji rizik od alergijskih reakcija, i vrlo je blago, ne peče oči, pa je pogodno za korišćenje na celom telu...Tekstura ovog ulja je baš takva, kao neko lagano gelasto ulje, koje blago peni. Ja sam njime prala celo telo, uključujući i lice pod tušem, i nikada nisam osetila nikakvo peckanje. Budući da u sebi nema mirisa i sapuna, nije me ni najmanje iritiralo. Nakon tuširanja je koža bila mekana, jer je ulje odradilo svoj posao, i nisam imala potrebu da češem ruke, kao do tada. Svrab se smanjio, gotovo da ga više nema uopšte, a koža tela mi nikada nije bolje izgledala. Nema više suvih potkolenica, koje sam godinama imala... :)
Želim da skrenem pažnju da je pranje tela jednako važno kao i pranje lica, i da kožu nikada ne treba da zapostavljamo. Povedite računa kakve gelove koristite, izbegavajte one koji su puni sapuna, jer pena ne garantuje da proizvod lepo pere kožu.
Ovaj proizvod možete pronaći u skoro svim apotekama, i ako imate problem sa suvom, osetljivom kožom sklonom svrabu, preporučujem vam ga od srca. :)

4 коментара:

Hvala na čitanju i komentaru ♥